22 / 06 / 2024


Un profesor de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Doctor Honoris Causa în Republica Moldova ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 01/11/2023

Profesorul universitar Ioana Grigorașm doctor în științe medicale din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași a primit titlul onorific Doctor Honoris Causa din partea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău.
„Profesorul Ioana Grigoraș este o personalitate notorie, cu o autoritate și reputație incontestabile în România, Moldova și în lume. Ea a facilitat participarea medicilor moldoveni la diverse forumuri de specialitate în România. Manualele, compendiile și îndrumările metodice ale profesorului sunt utilizate în procesul de studii de către studenți, medici rezidenți și practicieni la catedrele de anesteziologie-reanimatologie”, a subliniat rectorul universității Emil Ceban.
Profesorul Ioana Grigoraș s-a născut la 21 decembrie 1956. În 1981 a absolvit Facultatea de Medicină  a Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, România. În același an și-a început activitatea profesională la Spitalul Județean „Sf. Spiridon” din Iași, în calitate de medic secundar în Secția Anestezie-Terapie Intensivă, ulterior ocupând mai multe posturi în această instituție.
Astăzi, Ioana Grigorașm este șefa Secției Anestezie și Terapie Intensivă la Institutul Regional de Oncologie.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *