17 / 04 / 2024


Un profesor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Doctor Honoris Causa în R. Moldova

By redactia , in Actualitate Internațional , at 02/11/2023

Laurențiu Șoitu, doctor în filosofie și în științe ale educației, profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a primit titlu onorific de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova (USM). 
Această distincție reprezintă recunoașterea de către USM de la Chișinău a meritelor deosebite ale dr. Laurențiu Șoitu „în domeniile filosofie și științe ale educației, precum și a contribuției sale semnificative la dezvoltarea acestor domenii și la promovarea importanței disciplinelor socioumane în educația tinerei generații”. 
Titlul onorific a fost înmânat în cadrul ședinței Senatului USM de la sfârșitul lunii octombrie.
Astfel, Igor Șarov, rectorul USM, i-a mulțumit profesorului Laurențiu Șoitu pentru contribuția sa „în promovarea imaginii acestei universități în comunitatea științifico-didactică internațională, susținerea mobilității doctoranzilor, masteranzilor și a cadrelor didactice de la USM în cadrul proiectelor internaționale, implicarea în pregătirea cadrelor științifice de la USM, precum și pentru contribuția sa la îmbogățirea fondului bibliotecii instituției prin donații de carte și literatură specializată”. 

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *