20 / 09 / 2021


Un poliţist acuză

E un poliţist tânăr pe care îl ştie deja o ţară întreagă în urma unei postări plină de umor făcută…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 31/07/2021

E un poliţist tânăr pe care îl ştie deja o ţară întreagă în urma unei postări plină de umor făcută în 2018, pe un grup de pe Facebook, în care şoferii se avertizează reciproc de radare şi controale. Mesajul „Echipaj pe Şoseaua Borşului, lângă Peugeot. Ora 13:05”, împreună cu un selfie în uniformă alături de colegul său, a făcut mii de oameni să zâmbească şi să răspândească postarea. Postarea a avut un succes uriaş, pe care autorul nu şi-l poate explica, mai ales că „nici măcar nu eram cu radarul atunci”, după cum mi-a mărturisit într-o discuţie privată.

Pe Sebastian Drimbe l-am cunoscut la un chef unde a fost sufletul petrecerii. Înainte să plece acasă, mi-a spus că s-a săturat să mai vadă morţi pe şosele şi că vrea să facă ceva pentru asta. L-am căutat peste câteva zile, curios de detalii. Până ne-am întâlnit, mai muriseră câteva persoane doar pe şoselele din Bihor. Subofiţerul spune că de multe ori se simte neputincios în faţa celor opriţi în trafic după diverse abateri. „Unii zic să le dau ce amendă vreau eu, oricât de mare, că oricum n-o vor plăti! Pe lângă asta, legea permite achitarea a jumătate din minim în 15 zile, ceea ce nu mai este o pedeapsă aşa serioasă.”

Singurul mod în care poliţistul crede că se va putea scădea numărul mare de accidente grave este înăsprirea pedepselor complementare. Adică suspendarea permisului de conducere. „Te-am prins băut, rămâi fără carnet 1 an, nu 3 luni ca acum! Asta îi doare pe oameni mai tare decât amenda”. Sebastian crede că, astfel, şoferii vor cântări mai atent riscurile la care se expun atunci când sunt gata să calce pe bec. Primul pas a fost făcut deja, o petiţie publică pe care vă invit şi eu să o citiţi,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: