23 / 04 / 2024


Un parlamentar al R. Moldova, inclus în lista de sancțiuni a SUA

By redactia , in Actualitate Internațional , at 23/02/2024

Deputatul Marina Tauber, care a acces în Parlamentul de la Chișinău pe listele Partidului „Șor”, interzis în Republica Moldova în 2023, a fost inclusă în lista persoanelor sancționate de Statele Unite ale Americii.
SUA au anunțat vineri, 23 februarie, sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru „pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a submina procesele electorale din R. Moldova în interesele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi”
Potrivit ambasadorului SUA la Chișinău, cetățenii Republicii Moldova merită instituții și procese democratice libere și corecte.
„Ei merită un viitor lipsit de influența maligna a Kremlinului. Statele Unite salută progresele înregistrate de R, Moldova în implementarea reformelor democratice și economice. Vom continua să sprijinim poporul și Guvernul R. Moldova în construirea unui viitor mai democratic, prosper și sigur”, a dat asigurări ambasadorul Kent D. Logsdon.
Menționăm că, acum doi ani, Statele Unite ale Americii au impus sancțiuni împotriva oligarhilor fugari Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, precum și împotriva unui grup de cetățeni care au subminat statul de drept al Republicii Moldova și au promovat interesele Rusiei.
Totodată, Marina Tauber, Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc se numără și printre persoanele sancționate de către Uniunea Europeană pentru tentative de destabilizare a Republicii Moldova.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *