18 / 06 / 2021


Un nou protest anti mască și anti vaccinare în Oradea, organizat de susținătorii controversatului deputat Mihai Lasca (FOTO / VIDEO)

Protestul împotriva obligativităţii purtării măştii medicale în spaţiul public organizat sâmbătă pe platoul din centru civic de un grup de…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 07/03/2021

Protestul împotriva obligativităţii purtării măştii medicale în spaţiul public organizat sâmbătă pe platoul din centru civic de un grup de susţinători ai deputatului Mihai Lasca, acum independent după ce partidul pe ale cărui liste a fost ales – AUR – l-a exclus pentru că şi-a ascuns trecutul penal – a strâns doar 50 de participanţi. Mai puţini ca niciodată.

Protest cu coiful-mască…

Manifestanţii s-au adunat cu greu. La ora 15, anunţată pe reţelele de socializare pentru începerea protestului, pe platoul din centrul civic erau adunaţi doar 10 organizatori şi cam tot atâţia jurnalişti.

Iniţiatorii au venit îmbrăcaţi în tricouri galbene cu mesajul „Jos masca sclaviei” şi au adus cu ei un banner inscripţionat cu deja tradiţionalul „Jos botniţa pentru copii!!! Copiii au dreptul să respire!”.

„Suntem aici pentru a protesta împotriva purtării măştii în spaţii deschise”, a declarat pentru BIHOREANUL iniţiatorul protestului de sâmbătă, Andrei Boroş.

Acesta a spus că măştile sunt inutile inclusiv în spaţii închise, însă fără explicaţii fundamentate. „Cârpele astea nu oferă nicio protecţie. După un an de zile ne trezim că acum sunt bune şi fularele şi eu mai ştiu ce. Până la urmă şi un mileu de pe televizor e bun”, a spus Boroş.

În semn de protest, bărbatul şi-a tras peste gură şi nas un coif din carton din genul celor folosite de copii la aniversări. „Să îmi demonstreze cineva că botniţa aceasta nu e conformă”, a cerut acesta.

Protestatarii nu sunt impresionaţi de faptul că prin atitudinea lor ar putea îmbolnăvi oameni din categoriile vulnerabile cu risc mare de morbiditate. „Se inoculează că dacă tu vrei să te imunizezi natural trebuie să ai grijă de celălalt. E un concept fals”, a spus Boroş. Bărbatul a afirmat că „fiecare are obligaţia să se protejeze singur”.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: