05 / 07 / 2022


Un nou program bilateral România-Republica Moldova, finanțat de Uniunea Europeană ~ InfoPrut

Comitetului Comun de Programare pentru Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova s-a reunit marți, 13 iulie, în mediul online pentru a…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 14/07/2021

Comitetului Comun de Programare pentru Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova s-a reunit marți, 13 iulie, în mediul online pentru a stabili obiectivele de politică ce urmează a primi finanțare în perioada 2021-2027.

Ca urmare a analizei situației din aria eligilă a viitorului program de cooperare, a consultărilor derulate cu structurile partenere, precum și cu beneficiarii Programului România-Republica Moldova 2014-2020, Comitetul Comun de Programare a decis selectarea următoarelor obiective dintre cele stabilite de Comisia Europeană pentru ciclul bugetar 2021-2027:

Obiectivul de politică 2 – O Europă mai verde, rezilientă, cu emisii reduse de dioxid de carbon
Obiectivul de politică 4 – O Europă mai socială și mai incluzivă
Obiectivul specific Interreg 1 – O mai bună guvernanță în materie de cooperare
Obiectivul specific Interreg 2 – Sporirea siguranței și securității Europei

În perioada următoare se va continua procesul de elaborare a programului de cooperare, într-un ritm susținut, care să permită depunerea programului la Comisia Europeană la începutul anului 2022.
Bugetul pentru viitorul program este încă necunoscut, dar bugetul programului comun România-Moldova pentru 2014-2020 a fost de 81 de milioane de euro, iar cofinanțarea obligatorie a beneficiarilor a fost de 10% din valoarea contribuției UE.
Județele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați din România, precum și toate raioanele din R. Moldova pot participa la proiectele din cadrul Programului. Scopul lui este de a implementa proiecte care vizează crearea de parteneriate între entități de ambele părți ale frontierei, aducând beneficii comunităților din zona de frontieră.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: