27 / 07 / 2021


Un nou atac al lui Dodon asupra cetățenilor Republicii Moldova plecați peste hotare

Cetățenii stabiliți peste hotare nu ar trebui să decidă soarta celor care au rămas în Republica Moldova. Declarații în acest…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 13/06/2021

Cetățenii stabiliți peste hotare nu ar trebui să decidă soarta celor care au rămas în Republica Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute de Igor Dodon, liderul PSRM, care astfel, a pus la îndoială dreptul diasporei la vot. 
„Oamenii mi-au spus un lucru foarte clar: de ce trebuie să hotărască pentru noi cei care nu sunt în țară? Eu nu am spus că sunt de acord sau nu, dar astfel de întrebări sunt la toate întrevederile, atunci când este vorba despre secțiile de votare din afara țării”, a declarat Igor Dodon
Potrivit politicianului, decizia privind numărul secțiilor de votare care ar trebui să fie deschise în cadrul unui scrutin electoral ține de competențele Comisiei Electorale Centrale.
„Un lucru este cert, numărul de secții trebuie să fie suficient pentru a asigura prezența la vot a tuturor doritorilor. Spre exemplu, în Occident sunt în total circa 400 de mii de cetățeni cu drept de vot, dintre ei au votat peste 50%. În Rusia tot sunt peste 400 de mii, dar au votat doar 12 mii, în Transnistria sunt 200 de mii cu drept de vot, dar au votat doar 30 de mii. Păi unde e dreptatea? Dacă vrem să fim sinceri și să asigurăm dreptul la vot, atunci să o facem pentru toți în egală măsură”, a adăugat Dodon.
În timp ce atacă în mod constant cetățenii din străinătate, nemulțumit probabil de preferințele politice ale acestora, liderul PSRM se arată preocupat de numărul secțiilor de votare deschise în regiunea transnistreană.
„Aud unele declarații cu privire la interzicerea votului pentru cei din Transnistria. Păi oare ei nu sunt cetățeni ai R. Moldova? Știu că anul trecut i-ați făcut separatiști, ați încercat să le blocați dreptul la vot. (…) Sunt categoric împotriva închiderii secțiilor de vot pentru Transnistria.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: