26 / 02 / 2024


Un medic din România, Doctor Honoris Causa în Republica Moldova

By redactia , in Actualitate Internațional , at 27/11/2023

Dan Lucian Dumitrașcu, profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, a primit titlu onorific de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. 
Acest titlu i-a fost conferit emeritului profesor din România pentru aportul considerabil și constant în dezvoltarea relațiilor de cooperare între universitățile de medicină de la Chișinău și Cluj.
„Acest parteneriat s-a realizat prin formarea și perfecționarea cadrelor științifico-didactice ale universității noastre și a cadrelor medicale în domeniul gastroenterologiei și hepatologiei pentru sistemul de sănătate din Republica Moldova, contribuția substanțială la prosperarea învățământului superior medical, a științelor medicale și a societății în ansamblu. Grație eforturilor sale s-a intensificat procesul de implementare a standardelor europene în serviciul de gastroenterologie și hepatologie din stânga Prutului, ca rezultat, în anul 2022 Societatea de Gastroenterologie și Hepatologie din R. Moldova a devenit membră a Uniunii Europene de Gastroenterologie”, a declarat Emil Ceban, rectorul USMF „Nicolae Testemițanu” din Chișinău, în debutul ceremoniei de înmânare a titlului onorific.

La rândul său, profesorul Dan Lucian Dumitrașcu și-a exprimat bucuria că s-a revăzut cu mulți prieteni și colegi de breaslă de la Chișinău, reiterând disponibilitatea sa pentru continuarea colaborării pe viitor.
Menționăm că profesorul Dan Lucian Dumitrașcu s-a născut la 5 februarie 1957 în Cluj-Napoca. Este membru titular al Academiei de Științe Medicale, președinte al Asociației Europene de Gastroenterologie, Endoscopie și Nutriție din 2020, președinte de onoare al Societății Române de Neurogastroenterologie, șef al Comitetului Societăților Naționale ale Uniunii Europene de Gastroenterologie și coordonator Boala Gaucher în România.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *