24 / 02 / 2024


Un laborator dotat cu echipamente IT, inaugurat cu ajutorul României la Universitatea Pedagogică din Chișinău ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 09/11/2023

Cei peste 6000 de studenți și cadrele universitare de la Universitatatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău beneficiază de un spațiu modern de învățare inteligentă, dotat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova prin intermediul Shape Robotics România.
Noul laborator este dotat cu roboți multifuncționali, soluții de realitate virtuală, sisteme audio-video pentru studiul combinat „blended learning”, imprimante 3D, stilouri 3D, scannere 3D, calculatoare, display interactiv, mobilier ergonomic, instrumente smart care îi vor ajuta pe studenți să-și dezvolte competențe necesare ca viitori pedagogi.
„Laboratorul inaugurat astăzi este un proiect unic pe care suntem bucuroși să îl susținem. Prin eforturi comune a rezultat un proiect pilot de anvergură pentru universitate, pentru generații de profesori, studenți, pentru învățământul de calitate, prin care contribuim la adaptarea educației din Republica Moldova la standarde europene”, a precizat secretarul de stat al Departamentului, Adrian Dupu, prezent la inaugurare.
Realizarea acestui proiect, în valoare de 77 380 de euro, a fost posibilă datorită colaborării dintre Departamentului pentru Relația cu R. Moldova, echipa Shape Robotics România, Ministerul Educației și Cercetării și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *