27 / 05 / 2022


Un diamant negru de 555 de carate, format în urma impactului unui asteroid cu Pământul cu mult înainte de apariția vieții complexe, va fi scos la licitație de Sotheby’s

Casa Sotheby’s a anunţat luni scoaterea la licitaţie a diamantului negru „Enigma” de 555,55 de carate, care va deveni în…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 18/01/2022

Casa Sotheby’s a anunţat luni scoaterea la licitaţie a diamantului negru „Enigma” de 555,55 de carate, care va deveni în februarie cel mai mare de acest tip vândut celui mai bun ofertant, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

Experții estimează că preţul său de vânzare ar putea atinge între 3 şi 5 milioane de lire sterline (3,5 – 5,9 milioane de euro).

„’Enigma’ este o piesă unică: este greu să-l compari cu alte diamante, inclusiv cu alte diamante negre care au ajuns pe piaţă în anii trecuţi”, a declarat pentru EFE specialista în bijuterii a Sotheby’s, Nikita Binani.

Este vorba de cel mai mare diamant negru şlefuit scos la licitaţie, având 55 de faţete şi dimensiunile 54x44x32 milimetri, care a fost inclus în Guinness Book în 2006.

Diamantul s-a format în urma impactului unui asteroid cu Pământul

Originile acestei pietre preţioase, care înainte de vânzare va fi expusă în premieră publicului, reprezintă un mister, având în vedere că actualul proprietar, care a cumpărat diamantul în urmă cu peste două decenii, a dorit să păstreze anonimatul.

Nu se ştie exact nici când a fost descoperit acest diamant negru, iar casa de licitaţii notează doar că acest tip de nestemate se găsesc doar în Brazilia sau în Republica Centrafricană şi că în general s-au format în urmă cu aproximativ 2 sau 3 miliarde de ani, probabil în urmă impactului unui asteroid cu Terra.

Oamenii de știință cred că primele organisme complexe au apărut pe Pământ în urmă cu aproximativ 579 de milioane de ani, potrivit NewScientist.

Deşi în general diamantele negre au o valoare mai scăzută decât diamantele albe, Binani a precizat că diamantele de o anumită culoare încep să devină mai apreciate şi că vânzarea pietrei „Enigma” va impulsiona preţul acestor nestemate.

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: