22 / 06 / 2021


Un copil de la centru de plasament a fost agresat de paznic. Copiii sunt amenințați cu „chem salvarea”

Copil agresat într-un centru de plasament În imaginile postate pe Facebook chiar de către Mădălina Turza, președintele ANDPDCA, se vede…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 01/02/2021

Copil agresat într-un centru de plasament

În imaginile postate pe Facebook chiar de către Mădălina Turza, președintele ANDPDCA, se vede cum băiatul este bruscat de un angajat. Copilul se aude plângând în timp ce încearcă să explice ce s-a întâmplat, iar pe fundal se aude și vocea uneia dintre educatoare, care îl amenință pe cel mic cu „salvarea”, amenințarea supremă în centrele de plasament.

„Știți ce înseamnă ”chem salvarea”? Este amenințarea supremă a educatorilor agresori, care, da, uneori cheamă salvarea și trimit copiii la spitalele de psihiatrie unde le aplică tratamente neuropsihiatrice și îi fac ”legume”. Ca pedeapsă și în loc de educație.”, a explicat Mădălina Turza, președintele ANDPDCA.

Citește și: O educatoare din Fetești s-a filmat din greșeală cum plesnește un copil. ”Pare o clasă dintr-un film de groază”, se revoltă părinții

„Nu există rațiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoțional de către un adult, nici chiar atunci când își pemite luxul de ”a sări pe saltea”. Educatoarea care amenință copilul cu ”salvarea” și paznicul care îl agresează fizic nu nu au ce să caute în sistemul de protecție a copilului”, a mai scris Turza.

Potrivit jurnaliștilor Digi24, incidentul a avut loc în data de 20 decembrie 2020 și a fost menționat în registrul de incidente al centrului, dar neraportat către DGASPC Ilfov.

Băiatul nu este singurul copil agresat în centrul de plasament din Voluntari!

Se pare că băiatul nu este singurul copil agresat în centrul de plasament din Voluntari. În urma anchetei s-a constatat că este într-adevăr vorba despre o agresiune și că nu este un caz singular în cadrul acestei instituții.

Președintele ANDPDCA anunță că vor expista repercusiuni legale drastice și că orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecție va fi sancționată conform legii.

 » sursa: qbebe.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: