23 / 06 / 2021


Un clujean în vârstă de 105 ani, veteran de război, s-a vaccinat împotriva Covid-19

Un clujean în vârstă de 105 ani, fost profesor de muzică, a primit săptămâna trecută prima doză de vaccin împotriva Covid-19. Deşi…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 25/01/2021

Un clujean în vârstă de 105 ani, fost profesor de muzică, a primit săptămâna trecută prima doză de vaccin împotriva Covid-19. Deşi are peste un secol de viaţă, acesta citeşte fără ochelari, cântă la vioară şi e plin de viaţă.

Potrivit site-ului de ştiri Digi24.ro, Iosif Rusu este cel mai vârstnic locuitor din oraşul Gherla (judeţul Cluj), el fiind cetăţean de onoare al municipiului. De-a lungul vieţii, acesta a ajuns de multe ori în atenţia scriitorilor.

În faţa jurnaliştilor de la postul de televiziune Digi24, clujeanul a citit câteva pasaje dintr-o carte, în care este descris chiar el. „Vitalitate, eleganţă, luciditate, generozitate, erudiţie şi o permanentă pasiune de a cânta la vioară. Acestea se pot spune despre colonelul în rezervă Iosif Rusu. S-a născut la 25 octombrie, localitatea Chiojd, comuna Ţaga, judeţul Cluj, 1915”, a citit bărbatul.

Iosif Rusu a povestit că viaţa lui n-a fost uşoară, la 25 de ani fiind rănit, în timp ce se afla în armată. „La al Doilea Război Mondial, am fost în Munţii Caucaz, am fost rănit, am avut noroc că nu am prea atacat până în aprilie ’43, când a început ofensiva mare a ruşilor. Numai eu am fost rănit şi am venit în ţară”, a spus el. Pentru faptele sale de pe front a fost decorat cu „Steaua României”, clasa a V-a, iar în prezent este colonel în rezervă. 

Chiar dacă a trecut prin numeroase greutăţi, clujeanul nu a fost bolnav mai deloc pe parcursul vieţii. „Nu am fost bolnav niciodată, de nimic. Am avut 43 de ani de serviciu, dar nu am avut nicio zi de concediu medical”, a mărturisit Iosif Rusu.

O lungă parte din viaţa sa a fost profesor de muzică. „Vioara pe care o are este din 1940.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: