15 / 08 / 2022


Un ceas care i-a aparținut lui Hitler a fost cumpărat de un evreu cu peste 1 milion de dolari

Un ceas de mână Huber, inscripționat cu iniţialele „AH”, svastica şi cu trei date importante pentru Hitler, a fost vândut…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 02/08/2022

Un ceas de mână Huber, inscripționat cu iniţialele „AH”, svastica şi cu trei date importante pentru Hitler, a fost vândut cu 1,1 milioane de dolari la licitație. Casa care a intermediat vânzarea a precizat că cel care a cumpărat ceasul este un evreu care locuiește în Europa.

Ceasul Huber a fost scos la licitaţie săptămâna trecută, joi, de casa de licitaţii Alexander Historical Auctions, cu sediul în Maryland, care estima valoarea accesoriului la 3 sau 4 milioane de dolari, notează publicaţia BBC.

În catalogul online în care este prezentat artefactul scrie că ceasul a fost cel mai probabil un cadou pentru liderul fascist în anul 1933, atunci când acesta a devenit cancelarul Germaniei.

În jurul svasticii de pe capacul ceasului se află trei date: 20.4.89 (n.r. 1889) – care reprezintă ziua de naştere a lui Hitler, 30.1.33 – data la care a fost numit cancelar şi – 5.3.33 – ce aminteşte de alegerile federale care au asigurat controlul naziştilor asupra Parlamentului german.

Specialiştii casei de licitaţii au mai scris la descrierea artefactului că nu există nicio dovadă că liderul nazist l-a purtat vreodată, dar se ştie că acesta a fost furat în 4 mai 1945 (adică la patru zile după sinuciderea lui Hitler), de un grup de soldaţi francezi care au invadat buncărele din „Cuibul Vulturului”, reşedinţa montană a liderului din Berchtesgaden, mai scrie BBC. 

(sursa foto: Alexautographs.com/watch)

Ceasul Huber a rămas apoi, timp de zece ani, în familia unui sergent pe nume Robert Mignot.

BBC mai scrie că Alexander Historical Auctions a mai vândut la licitaţii obiecte naziste între care o rochie a soţiei lui Hitler, Eva Braun, poze cu semnăturile oficialilor nazişti şi o Stea a lui David din pânză galbenă imprimată cu cuvântul „jude”

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: