27 / 07 / 2021


Un bucătar român din Cernăuţi, apreciat de familiile nobiliare din Portugalia ~ InfoPrut

Un bucătar român din Cernăuţi se poate lăuda că a cucerit multe capete încoronate cu bucatele sale delicioase. După ce…

De redactia , in Magazin , at 21/06/2021

Un bucătar român din Cernăuţi se poate lăuda că a cucerit multe capete încoronate cu bucatele sale delicioase. După ce a muncit la familia nobiliara din Portugalia şi a obţinut o mulţime de premii la concursurile internaţionale, bucătarul s-a întors acasă. Deşi era pandemie, a riscat şi a deschis un restaurant, iar localul este astăzi unul dintre cele mai apreciate din regiune, notează TVR Moldova.

Valentin Scurtu din satul Prisăcăreni, regiunea Cernăuţi, provine dintr-o familie de bucătari. Străbunica lui a fost bucătăreasă la un cunoscut boier pe nume Grigorcea, de pe Valea Siretului. Şi bunica, dar şi mama lui, şi-au dedicat întreaga viaţă acestei profesii.
„Când bunica mea a văzut că eu mă duc pe calea bucătăriei, mi-a spus aşa: Valentin, toată viaţa o să stai în picioare. Dar i-am spus că toţi stăm în picioare toată viaţa noastră. Nu e nimic straşnic, i-am spus. Ea însă mi-a spus însă că vei fi cu burta plină şi la călduţ toată viaţa ta. Aşa mi-a spus ea mie”, a spus bucătarul.
La 20 de ani, Valentin a plecat în Portugalia şi 3 ani a învăţat cum să devină bucătar. Apoi a călcat pe urmele strămoşilor – străbunica a gătit pentru boieri, iar el pentru capete încoronate.
„Ultimii 10 ani am avut ocazia să muncesc la vice Împăratul Portugaliei, în centrul Lisabonei, într-o casă regală, într-un castel din secolul XVI”, a mai subliniat Valentin Scurtu.
În Portugalia, Valentin şi-a creat o carieră de succes şi tot acolo şi-a întemeiat o familie. După 14 ani de stat în străinătate, el a decis să revină acasă. În plină pandemiei, Valentin a deschis un restaurant în oraşul Hliboca şi prepară oaspeţilor bucate tradiţionale bucovinene, dar şi din bucătăria tradiţională italiană şi portugheză.
„Facem nişte salate, avem nişte supe tradiţionale,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: