24 / 06 / 2021


„Un autoportret în 154 de cântece”: Paul McCartney va publica o autobiografie lirică de 900 de pagini

Paul McCartney va publica o lucrare autobiografică intitulată „The Lyrics”, care va vorbi despre locurile şi circumstanţele în care şi-a…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 27/02/2021

Paul McCartney va publica o lucrare autobiografică intitulată „The Lyrics”, care va vorbi despre locurile şi circumstanţele în care şi-a compus cântecele începând din adolescenţă, continuând cu epoca Beatles şi perioada care a urmat, relatează The Guardian și Agerpres.

Cartea, „un autoportret în 154 de cântece”, va avea două volume cu un total de peste 900 de pagini şi va fi lansată pe 2 noiembrie. Textul are la bază conversaţiile pe care muzicianul le-a purtat cu poetul Paul Muldoon.

Va fi „o abordare mai degrabă caleidoscopică decât cronologică” a evenimentelor din viaţa lui McCartney, a precizat editura Allen Lane, şi va vorbi despre primele încercări muzicale ale artistului – a compus prima melodie la 14 ani -, urmate de epoca The Beatles şi trupa Wings, albumele solo şi viaţa sa din prezent.

Cartea va aborda „circumstanţele în care au fost compuse, oamenii şi locurile care le-au inspirat şi felul în care (McCartney) le vede în acest moment”.

„Am fost întrebat de foarte multe ori dacă voi scrie o autobiografie, dar momentul nu a fost niciodată propice. Singurul lucru pe care am reuşit mereu să-l fac, fie acasă, fie în turneu, a fost să compun cântece noi”, a spus McCartney.

„Sunt persoane care, atunci când ajung la o anumită vârstă, încep să ţină un jurnal în care să înregistreze evenimente din trecut, dar eu nu am astfel de notiţe. Am însă cântecele mele, sute de compoziţii, care, aşa cum am aflat, îndeplinesc cam acelaşi scop. Iar aceste cântece se întind pe toată durata vieţii mele”, a mai spus artistul.

Paul Muldoon, un poet irlandez câştigătorul premiului Pulitzer, a editat cartea pe baza unei serii de conversaţii cu McCartney.

„M-am întâlnit frecvent cu Sir Paul pe o perioadă de cinci ani în cadrul unor sesiuni de două sau trei ore,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: