13 / 07 / 2024


Un autobuz STB s-a făcut scrum în Sectorul 6 din Capitală – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 26/12/2023

Un autobuz al STB, model Otokar Kent C, care efectua curse pe linia de noapte N121 a ars noaptea trecută. Autovehiculul se afla în zona Romancierilor din cartierul bucureștean Drumul Taberei.

Ce spune STB

Se fac verificări tehnice suplimentare față de cele zilnice obligatorii pentru toate autobuzele marca Otokar, iar șoferii vor sesiza orice eventuală anomalie sau defecțiune care apare în traseu, transmite STB, după ce un autobuz a luat foc marți dimineața.

„Referitor la incidentul de marți, 26 decembrie, ora 4.20, în care un autobuz al liniei N521 (121) fost distrus într-un incendiu, facem următoarele precizări. O comisie tehnică a STB verifică cauzele defecțiunii care au dus la aprinderea motorului. Din dispoziția directorului general, pentru siguranța călătorilor se fac verificări tehnice suplimentare (față de cele zilnice obligatorii) pentru toate autobuzele marca Otokar. Asigurăm călătorii ca acest incident este izolat și sunt luate măsuri tehnice suplimentare pentru a preveni astfel de situații”, transmite STB.

Compania de transport public din Capitală precizează că va fi efectuată verificare tehnică suplimentară pentru autobuzele marca Otokar programate să iasă în traseu în aceste zile, iar șoferii sunt instruiți să sesizeze imediat orice eventuală anomalie/ defecțiune care apare în traseu (după caz).

Pe termen mediu se face evaluarea și stabilirea cauzelor care au provocat defecțiunea, iar producătorul acestui tip de autobuz va și convocat și se vor lua unele măsuri tehnice suplimentare de siguranță după caz, dacă se constată ca este un defect de fabricație.

Imagini cu caroseria distrusă au fost publicate online de un membru al comunității Infotrafic București și Ilfov. „STB ars în fata la Primo Romancierilor. Momentan, sens blocat spre Valea Ialomiței Fără victime!“ este mesajul care însoțește imaginea.

Autobuz STB, făcut scrum în Drumul Taberei. A ars complet în față la Primo Romancierilor

Din imagini se observă că autobuzul a fost distrus în urma incendiului: geamurile sunt toate sparte, cel mai probabil în timpul intervenției pompierilor, iar urme ale flăcărilor sunt aproape peste tot.

Autobuzul distrus este unul model Otokar Kent C, parte din lotul de 400 de astfel de vehicule cumpărate de Primăria Capitalei în 2017.

content-image
content-image  » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *