04 / 12 / 2021


ULTIMA ORĂ! Vacanță de doua săptămâni pentru toți copiii. Anunțul făcut de Klaus Iohannis

Toate școlile și grădinițele se vor închide începând de luni, 25 octombrie, precizează Klaus Iohannis.  „Până vă convingeți să vă…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 21/10/2021

Toate școlile și grădinițele se vor închide începând de luni, 25 octombrie, precizează Klaus Iohannis. 

Până vă convingeți să vă vaccinați, este nevoie de restricții. Școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectați, precum și prin personalul care se îmbolnăvește. În mod normal, de luni, este vacanță pentru cei mici. Azi s-a decis ca vacanța va fi valabilă și pentru gimnaziu și liceu, astfel că două săptămâni va fi vacanță începând de luni„, a declarat Iohannis. 

Potrivit structurii anului școlar în curs, în perioada 25-31 octombrie, ar fi fost vacanță doar pentru elevii din învățământul primar și pentru preșcolarii din grădinițe. În urma discuțiilor de la Cotroceni de astăzi, s-a decis ca toți copiii să intre în vacanță pentru următoarele două săptămâni. 

Pentru cei care întreabă de ce este preferabilă o vacanță suplimentară, fără a se micsora durata primului semestru, în loc de intrare în online le răspund că din punct de vedere al vitezei minime de transfer, necesare pentru predare online, este nevoie să se poată asigura minimum 100 MB/sec. Asta există doar pentru maximum 50% din teritoriul României. În Bucuresti, spre exemplu, avem viteza de transfer de 10 ori mai mare (1 GB/sec) și tot mai apar probleme”, a declarat ministrul demis al Educației, Sorin Cîmpeanu.

Surse: Digi24, Biziday, Hotnews, StirileProTV

 » sursa: qbebe.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: