19 / 06 / 2021


Ultima ORĂ! Ministrul Educației: ”Vacanță de primăvară prelungită, începând cu data de 2 aprilie, până pe 4 mai”

Ce declarații a făcut ministrul Educației: Vacanță de primăvară prelungită, începând cu data de 2 aprilie, până pe 4 mai….

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 24/03/2021

Ce declarații a făcut ministrul Educației:

  • Vacanță de primăvară prelungită, începând cu data de 2 aprilie, până pe 4 mai. În acest fel perioada lunii aprilie va beneficia de o scădere a mobilității.
  • Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie – 4 mai, va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe.
  • În vacanță nu se fac cursuri online. Vacanța e vacanță.
  • Este nevoie de decizii care să producă cât mai puține perturbări la nivelul sistemului de învățământ.
  • Rămânem consecvenți principiului că școlile trebuie să se închidă ultimele, dacă este nevoie.
  • Durata semestrului al doilea nu va fi prelungită.

Am semnat și transmis spre semnare Ministrului Sănătății ordinul comun prin care se va înlocui sintagma ”depășirea pragului de 6 la mie” cu sintagma ”intrarea în carantină”. Acest lucru se află în momentul în care vorbim și în analiza Comitetului Național pentru Situații de Urgență, unde sunt convins că se va găsi înțelegere pentru importanța școlii, pentru a nu avea pierderi educaționale precum și alte categorii de pierderi care sunt foarte importante pentru elevii care sunt obligați să învețe online de multe luni de zile. Și școlile trebuie să funcționeze atât timp cât alte locații sunt deschise.. Am propus o serie de modificări în structura anului școlar.

Evaluarea Națională se amână pentru 5-8 iulie, iar admiterea în liceu se va face după 8 iulie Bacalaureatul se păstrează la datele planificate. Competențele vor fi echivalate, cu excepția celor din anii anteriori, care vor susține competențele digitale. Evaluările la clasa a doua vor fi programate în cursul lunii mai. Simulările pentru examenele naționale se vor desfășura în toate localitățile care nu sunt în carantină, chiar dacă rata de incidență COVID este mai mare de 6 la mie.

 » sursa: qbebe.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: