26 / 05 / 2024


UE trimite la Chișinău o echipă de răspuns rapid la amenințările hibride din partea Rusiei ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 12/04/2024

Uniunea Europeană va detașa la Chișinău o echipă de răspuns rapid la amenințările hibride cu care se confruntă R. Moldova, a anunțat ministrul Apărării al Regatului Țărilor de Jos, Kajsa Ollongren, care se află într-o vizită oficială în Republica Moldova.
Oficialul a subliniat că Regatului Țărilor de Jos va oferi R. Moldova un sprijin financiar în valoare de 4 milioane de euro pentru sporirea rezilienței instituțiilor publice.
„Cunoaștem că Republica Moldova se confruntă, în prezent, cu amenințări hibride din partea Federației Ruse. Iată de ce am discutat despre detașarea unei echipe UE de răspuns rapid la amenințările hibride. Securitatea cibernetică este un element-cheie, în special în asigurarea unor alegeri corecte, libere și sigure, care vor avea loc în curând în Republica Moldova. De asemenea, am menționat că vom intensifica cooperarea cu Misiunea de Parteneriat a Uniunii Europene în Moldova (MPUE) și vom oferi un sprijin financiar de 4 milioane de euro pentru sporirea rezilienței instituțiilor de stat ale Republicii Moldova”, a anunțat ministrul.
De asemenea, cele două state își vor consolida cooperarea și în domeniul apărării. Un document în acest sens a fost semnat de miniștrii Apărării din R. Moldova și Regatul Țărilor de Jos.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *