25 / 09 / 2023


UE și OMS, front comun pentru salvarea vieților celor internați în spitalele din R. Moldova

Echipament medical indispensabil în terapia cu oxigen a pacienților diagnosticați cu COVID-19, a fost livrat în Republica Moldova cu sprijinului…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 06/09/2020

Echipament medical indispensabil în terapia cu oxigen a pacienților diagnosticați cu COVID-19, a fost livrat în Republica Moldova cu sprijinului financiar și tehnic al Uniunii Europene și Organizației Mondiale a Sănătății. Este vorba de 356 de concentratoare de oxigen în valoare de 253 de mii de euro. Acestea au fost repartizate de Ministerul Sănătății de la Chișinău în funcție de disponibilitatea echipamentului și necesitățile stringente ale fiecărei instituții spitalicești din Republica Moldova.Ajutorul respectiv a fost oferit în cadrul inițiativei UE „Solidari pentru Sănătate” de combatere a pandemiei COVID-19 în țările Parteneriatului Estic.
Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău a remarcat că acesta este un exemplu concret de asistență oferită pacienților din Republica Moldova care încearcă să învingă boala sau sunt în proces de recuperare. „Aceste concentratoare de oxigen pot salva viața celor internați în spitalele din țară. Sperăm că acest suport adițional, prin care Uniunea Europeană continuă abordarea Echipa Europa pentru asistența oferită în contextul COVID-19, va contribui benefic la combaterea consecințelor pandemiei pentru sănătatea cetățenilor Republicii Moldova.”, a adăugat oficialul.  .
Dr Igor Pokanevych, reprezentantul OMS în Republica Moldova a subliniat că acest echipament medical va aduce un aport semnificativ la tratamentul persoanelor bolnave și ne „va permite să salvăm viața celor care au nevoi de respirație asistată și de oxigen”.
La rândul său, Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății de la Chișinău a mulțumit Uniunii Europene și Organizației Mondiale a Sănătății pentru solidaritate și implicare. „Din păcate, numărul pacienților cu forme grave ale infecției COVID-19 crește de la o zi la alta, iar aceste concentratoare de oxigen sunt șansa la viață a persoanelor bolnave”, a remarcat ministrul Sănătății.
Livrarea concentratoarelor de oxigen face parte din răspunsul Uniunii Europene și al Organizației Mondiale a Sănătății la pandemia COVID-19. În context, menționăm că la 27 martie 2020,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: