26 / 02 / 2024


UE, donație pentru Biroul Național de Statistică din R. Moldova

By redactia , in Actualitate Internațional , at 10/02/2024

Uniunea Europeană și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație a oferit săptămâna aceasta Biroului Național de Statistică din Republica Moldova un lot de 3 000 de tablete electronice. 
Echipamentul modern, în valoare de circa 800.000 de euro, a fost oferit pentru desfășurarea Recensământului Populației și Locuințelor, care va avea loc în perioada 8 aprilie – 7 iulie 2024.
Directorul Biroului Național de Statistică din Republica Moldova, Oleg Cara, și-a exprimat recunoștința pentru această donație, subliniind impactul pozitiv pe care noul echipament îl va avea asupra procesului de recensământ.
„Grație echipamentului donat se va asigura calitatea datelor colectate, pentru prima dată, în format electronic, se va reduce considerabil durata interviului, perioada de prelucrare a datelor ceea ce va permite și diseminarea mult mai rapidă a datelor de recensământ. De asemenea, tabletele nu numai că vor spori acuratețea datelor, dar vor contribui și la o abordare mai sustenabilă din punct de vedere ecologic, eliminând nevoia de formulare pe suport de hârtie”, a subliniat el. 
Tabletele vor fi dotate cu aplicații de colectare a datelor și vor permite recenzorilor să înregistreze informațiile în chestionarele electronice de recensământ. Echipamentul modern oferit se aliniază cu angajamentul UE și UNFPA de a sprijini Biroul Național de Statistică în desfășurarea unui recensământ care să respecte standardele internaționale.
Recensământul 2024 este finanțat din bugetul de stat al Republicii Moldova, anterior fiind deja procurate 1800 de tablete ce vor suplini stocul necesar pentru desfășurarea exercițiului statistic.
Uniunea Europeană sprijină eforturile de consolidare a capacităților statistice ale Republicii Moldova prin contribuția de 2.000.000 de euro oferită în cadrul unui proiect privind Recensământul populației și al locuințelor 2024.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *