18 / 06 / 2021


UDMR insistă cu uciderea urșilor! Kelemen: Noi nu am fost aleşi de urşi, am fost aleşi de oameni

Vicepremierul Kelemen Hunor insistă cu uciderea urșilor la fel ca și colegii săi de partid. Se pare că aceasta problemă…

De redactia , in Actualitate , at 11/03/2021

Vicepremierul Kelemen Hunor insistă cu uciderea urșilor la fel ca și colegii săi de partid. Se pare că aceasta problemă cu urșii este o temă de campanie pentru UDMR. Liderii maghiari vor să aibă urșii carpatini în bătaia puștii în loc să găsească soluții decente pentru mutarea acestora în rezervații.

Kelemen susţine că problema urşilor nu este o „temă” a UDMR. „Totuşi, noi nu am fost aleşi de urşi, am fost aleşi de oameni şi trebuie să existe un echilibru în tot ce înseamnă gestionarea acestei probleme, nu împotriva urşilor, în apărarea oamenilor”, afirmă el.

„Nu este o temă a UDMR, este o temă pentru fiecare om care eventual este… a cărui viaţă este pusă în pericol. Aici nu e o chestiune de UDMR sau ne-UDMR. Mergeţi la mine, în Harghita, Cârţa, şi vedeţi înregistrarea, în curtea şcolii, noaptea, că sunt puse nişte camere la şcoli şi veţi vedea cum sare ursul în curtea şcoli noaptea, se uită la tomberon, nu găseşte mâncare şi pleacă. Şi ce face copilul dacă sare ziua şi nu noaptea? Sunt lucruri despre care trebuie să discutăm. Totuşi, noi nu am fost aleşi de urşi, am fost aleşi de oameni şi trebuie să existe un echilibru în tot ce înseamnă gestionarea acestei probleme, nu împotriva urşilor, în apărarea oamenilor”, a afirmat Kelemen Hunor, miercuri seară, la Digi 24. 

Vicepremierul a arătat că apariţia urşilor în localităţi unde în ultima sută de ani oamenii au văzut astfel de animale doar la grădina zoologică indică faptul că urşii s-au înmulţit foarte mult şi ocupă habitate pe care nu ocupau anterior.  Kelemen a afirmat că Ministerul Mediului va face în acest an un recensământ al populaţiei de urşi, având în vedere că nimeni nu ştie dacă populaţia de urşi numără 6.000, 7.000 sau 7.200 de exemplare.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: