22 / 01 / 2022


Ucraina, un nou pod peste Nistru, parte a autostrăzii Kiev – Chişinău

Ucraina va finanţa construcţia unui nou pod peste Nistru, care va deveni parte a unei autostrăzi între Kiev şi Chişinău….

De redactia , in Actualitate Internațional , at 20/01/2021

Ucraina va finanţa construcţia unui nou pod peste Nistru, care va deveni parte a unei autostrăzi între Kiev şi Chişinău. Decizia a fost anunţată la un post de televiziune de şeful-adjunct al biroului preşedintelui Ucrainei, Igor Jovkva, transmite TVR Moldova. 
Oficialul ucrainean a reamintit că în timpul recentei vizite la Kiev, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu a semnat cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenskii un memorandum de cooperare în domeniul infrastructurii.
Unul dintre proiecte prevede construirea unui pod peste Nistru în regiunea Iampol-Cosăuţi, ca parte a unei autostrăzi care va face legătura între Chişinău şi Kiev.
Autostrada va scurta distanţa dintre cele două oraşe, care va putea fi parcursă cu maşina în aproximativ cinci ore. Potrivit lui Jovkva, construcţia noului pod va fi finanţată din bugetul de stat al Ucrainei.
În plus, Ucraina va încheia construirea unei porţiuni a autostrăzii de la Kiev până la pod.
O parte a acestei autostrăzi a fost deja restaurată. Republica Moldova îşi va construi partea ei de autostradă. Este vorba de o porţiune de 15-20 de kilometri, dintre Soroca şi Cosăuţi. După finalizare, aceasta va conecta noul pod cu şoseaua Chişinău – Soroca.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: