23 / 04 / 2024


Ucraina, despre o posibilă cerere a regiunii transnistrene de alipire la Rusia: „Nu este confirmată informația”

By redactia , in Actualitate Internațional , at 23/02/2024

Serviciul militar de informații al Ucrainei (GUR) susține că nu deține informații care ar confirma intenția separatiștilor de la Tiraspol de a solicita alipirea regiunii transnistrene la Rusia. 
Potrivit secretarului de presă al GUR, Andrei Iusov, așa-zisul „congres al deputaților de toate nivelurile” din regiunea transnistreană, convocat la 28 februarie, nu intenționează să se adreseze Rusiei cu o solicitare în acest sens.
„Informația precum că, pe 28 februarie, așa-zisele autorități din regiunea separatistă transnistreană ar urma să ceară alipirea la Federația Rusă, deocamdată, nu este confirmată”, a declarat Andrei Iusov pentru presa din Ucraina.
Menționăm că liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat că va convoca, la data de 28 februarie, așa-zisul „congres al deputaților de toate nivelurile” din regiunea transnistreană.
Ulterior, presa de la Chișinău a scris, cu referire la declarațiile unui opozant de la Tiraspol, că la această reuniune reprezentanții regimului separatist ar putea adopta o solicitare către Moscova privind alipirea regiunii separatiste la Rusia.
În acest context, Biroul politici de reintegrare al Guvernului Republicii Moldova a venit cu anumite precizări, subliniind că situația din regiunea separatistă transnistreană este stabilă și, deocamdată, nu există temei pentru o eventuală escaladare a acesteia.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *