26 / 05 / 2024


Ucraina avertizează Occidentul – Nu mai are bani pentru salarii și pensii – Oficialii de la Kiev speră la un ajutor imediat – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 30/12/2023

Iulia Svîrîdenko, vicepremier al Ucrainei a declarat că Guvernul Ucrainei se confruntă cu perspectiva de a întârzia plata pensiilor şi salariilor din sectorul public dacă ajutorul financiar crucial al Occidentului nu va fi aprobat în curând.

Kievul şi-a cheltuit toate veniturile pentru apărare, de la declanşarea invaziei ruse în februarie 2022, bazându-se pe ajutor extern pentru a acoperi orice alte plăţi, de la pensii la ajutoare sociale.

Însă pachetele de finanţare-cheie, inclusiv 50 de miliarde de euro din partea Uniunii Europene, au fost blocate de Bruxelles şi Washington.

„Sprijinul din partea partenerilor este extrem de critic”, a declarat Svîrîdenko pentru Financial Times. „Avem nevoie de el urgent”, a adăugat ea.

Potrivit Iiuliei Svîrîdenko, 500.000 de funcţionari, 1,4 milioane de profesori şi 10 milioane de pensionari din Ucraina s-ar putea confrunta cu întârzieri de plăţi.

Oficialii de la Kiev speră la un ajutor imediat în valoare de 18.5 miliarde de euro şi la peste 8 miliarde de dolari pentru a putea acoperi deficitul bugetar de anul viitor, de 43 miliarde de dolari.


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii