17 / 04 / 2024


Tusk a oprit Comisia Smolensk care investiga rolul Rusiei in prăbușirea avionului președintelui polonez Lech Kaczynski – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 16/12/2023

Activitățile comisiei Ministerului Apărării de investigare a prăbușirii avionului Tu-154 de lângă Smolensk, în care a murit președintele Republicii Lech Kaczynski, vor necesita expertiză juridică și penală, a spus șeful biroului prim-ministrului polonez, Jan Grabec, relatează Onet.

„Cu siguranță, Comisia Smolensk a eșuat în ceea ce privește prestigiul Poloniei pe arena internațională. Ea a fost acuzată de falsificarea opiniilor experților și a managementului financiar. Mă aștept că acest lucru va necesita expertiză juridică și penală”, a spus Grabetz.

Comisia, care era condusă de fostul ministru al Apărării Naționale Antoni Macierewicz, a fost dizolvată de Ministerul Apărării al Republiciipe 15 decembrie. Membrii comisiei au fost obligați să soluționeze toată documentația până luni viitoare. La o conferință de presă, ministrul adjunct al apărării Cezar Tomczyk a subliniat că lichidarea comisiei a fost „sfârșitul minciunilor statului polonez”.

Avionul Tu-154 s-a prăbușit în aprilie 2010 lângă Smolensk. Atunci au murit 96 de persoane, inclusiv președintele polonez Lech Kaczynski. Varșovia a continuat să investigheze accidentul timp de mulți ani acuzând Rusia, iar Moscova a insistat asupra unei erori de pilot.


Photo of Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *