23 / 01 / 2022


Turcia: O explozie într-un spital ucide nouă pacienți cu coronavirus | .News

Explozie spital Turcia Nouă persoane au fost ucise după ce un ventilator de oxigen a explodat la un spital care…

De redactia , in Actualitate , at 20/12/2020

Explozie spital Turcia
Nouă persoane au fost ucise după ce un ventilator de oxigen a explodat la un spital care trata pacienții cu coronavirus din sudul Turciei, potrivit BBC.
Explozia a provocat un incendiu în unitatea de terapie intensivă a spitalului universitar privat Sanko din Gaziantep, a declarat biroul guvernatorului local.
Cel puțin unul dintre pacienți a murit în timp ce era transferat la un alt spital.
Turcia a înregistrat aproape două milioane de cazuri de coronavirus și 17.610 decese, potrivit Universității Johns Hopkins.
Nu au fost raportate răni în legătură cu incendiul, care a avut loc la primele ore ale zilei de sâmbătă dimineață și a fost rapid stins.
Victimele aveau vârste cuprinse între 56 și 85 de ani, a declarat spitalul într-un comunicat. O investigație este în desfășurare pentru a determina cauza exploziei.
Mai mulți alți pacienți tratați în aceeași secție au fost transferați pentru a primi tratament la spitalele din apropiere, a declarat biroul guvernatorului Gaziantep.
„Autoritățile au luat măsurile necesare”, se menționează în declarație, oferind în același timp condoleanțe familiilor victimelor.
Purtătorul de cuvânt al președinției turcești, Ibrahim Kalin, a postat pe Twitter pentru a dori „vindecarea urgentă a răniților”, adăugând: „Fii bine în curând, Gaziantep”.
Luna trecută, un incendiu la un spital din România a ucis 10 pacienți care primeau tratament pentru Covid-19. Rapoartele sugerează că un aparat medical a luat foc, aprinzând o butelie de oxigen din apropiere.
În octombrie, mai mult de 150 de pacienți la un spital improvizat cu coronavirus din regiunea rusă Chelyabinsk au trebuit să fie evacuați atunci când o explozie într-o „cabină de oxigen” a provocat un incendiu, a declarat ministerul rus de urgențe.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: