20 / 09 / 2021


Turcan nu se poate opri după o gafă, ci explică de ce i-a urat „La mulți ani” baronului von Brukenthal: La fel spunem și de 15 ianuarie pentru Eminescu – 60m.ro

Distribuie acest articol! Raluca Turcan nu se poate opri după o singură gafă, ci vrea să ne arate cât de…

De redactia , in Internațional , at 26/07/2021

Distribuie acest articol!
Raluca Turcan nu se poate opri după o singură gafă, ci vrea să ne arate cât de competentă este. Astfel, ministrul Muncii a explicat într-un mesaj pe Facebook de ce i-a urat „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei, deși acesta a decedat în 1803.
Fără să realizeze cât este de penibilă, Turcan a comparat evenimentul de astăzi, când am marcat 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal, cu Ziua Culturii Naționale, sărbătorită pe 15 ianuarie, când „spunem La mulți ani, Mihai Eminescu”, a precizat aceasta. La finalul postării, Raluca Turcan îi atacă pe „baronii PSD cu 4 clase”, cărora le transmite că vor avea și ei muzeul lor – Muzeul Jilava – și le urează „La Mulți Ani cu executare!”.
Raluca Turcan: Sunt nevoită să fac câteva precizări acum, cu întârziere, pentru că am fost blocată într-o întâlnire la Constanța timp de mai multe ore. Nu mi-am putut imagina interpretările de pe pagina de Facebook. Acesta este mesajul meu pentru oamenii de bună-credință care vor să îl citească.
Așadar,
Spunem “La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie.
Suntem mândri de moștenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc.
Prin acel “La Mulți Ani” de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naștere a marelui poet.
Similar, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. La nivel local, moștenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui și ea reprezintă și va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni și pentru toți oamenii educați din România.
Samuel von Brukenthal este, așadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: