22 / 06 / 2024


Tudor Chirilă: Expresia românească „mutu…pământul”, la Iohannis s-a transformat în „mutu…cetăţenii români” – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 11/11/2023

„Hai, Klaus Iohannis, spuneți-ne cât dați pe avioane din banii noștri. Hai, fă-ți un pic de curaj că știi vorba aia românească “mutu…. pământul”. În cazul dumneavoastră e “mutu…cetățenii”, scrie, pe Facebook, artistul Tudor Chirilă.

Aşa cum se ştie, preşedintele Klaus Iohannis va efectua, în perioada 14 – 23 noiembrie, o serie de vizite în Africa. Este vorba despre vizite de stat în Republica Kenya, Republica Unită Tanzania, Republica Cabo Verde şi Republica Senegal.

Administrația Prezidențială susține, într-un comunicat, că aceste vizite urmăresc ”relansarea dialogului politic” la nivel înalt cu statele africane.

Vizitele preşedintelui României în Africa reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani şi vizează relansarea relaţiilor României cu continentul african, atât în relaţia directă a ţării noastre cu statele africane, cât şi ca parte a efortului comun de la nivel european, în contextul mai larg al nevoii de revigorare a relaţiilor Uniunea Europeană – Africa în spiritul unui nou parteneriat.

Astfel, aceste vizite urmăresc relansarea dialogului politic la nivel înalt cu statele menţionate şi redinamizarea relaţiilor economice şi sectoriale, urmărind deschiderea şi valorificarea de noi oportunităţi de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv cele privind gestionarea provocărilor la nivel global”, informează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat citat de Agerpres.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *