18 / 06 / 2024


Trupele ruse îşi intensifică şi mai mult atacurile la Avdiivka, în estul Ucrainei – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 05/12/2023

Trupele ruse şi-au intensificat şi mai mult asalturile asupra oraşului Avdiivka, în estul Ucrainei, atacând din două direcţii suplimentare în scopul de a încercui localitatea, au informat luni autorităţile locale, citate de France Presse, citată de Agerpres.

Armata rusă încearcă să cucerească acest oraş industrial fortificat din Donbas de aproape două luni, Avdiivka devenind astfel principalul punct fierbinte al frontului după eşecul contraofensivei ucrainene din vară.

Potrivit primarului din Avdiivka, Vitali Barabaş, asalturile ruseşti „au fost mult mai numeroase” în ultimele două zile, la fel şi tirurile de artilerie.

„Al treilea val de atacuri inamice diferă de ultimele două efectuate anterior prin faptul că au fost lansate din două direcţii noi”, a explicat responsabilul ucrainean.

Aceste noi atacuri, potrivit lui, vizează „să deturneze cât mai mult atenţia” soldaţilor ucraineni, în timp ce forţele ruse îşi continuă în paralel tentativele de a încercui Avdiivka dinspre sud şi nord.

„Este foarte probabil că ei aşteaptă condiţii meteorologice mai favorabile pentru a utiliza echipamente militare în aceste zone”, a spus el.

„Deschiderea de noi direcţii arată că inamicul a primit ordin să cucerească cu orice preţ oraşul”, a apreciat primarul Barabaş, precizând că 1.295 de locuitori se mai află încă în Avdiivka.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), un thank tank cu sediul în SUA şi care se bazează în analizele sale pe imagini geolocalizate, afirmă că trupele ruse au „făcut progrese confirmate” în ultimele zile în zona Avdiivkăi.

Canalul Telegram DeepState, apropiat armatei ucrainene, consemna duminică seara o situaţie „tensionată” pe front şi „succese parţiale” ale armatei ruse în apropiere de Stepove, localitate situată la nord-est de Avdiivka.

Armata ucraineană afirmă la rândul său că respinge atacurile ruseşti şi provoacă pierderi grele adversarului.

Într-o altă zonă a Ucrainei, trupul unui copil a fost extras de sub dărâmături la Novogrodivka, în est, după un bombardament rusesc care a lovit un bloc de locuinţe miercurea trecută, a anunţat luni Ministerul de Interne ucrainean.

În Lugansk, unul din cele două mari oraşe din Donbas aflate sub controlul ruşilor din 2014, o lovitură ucraineană cu dronă a distrus un depozit de carburant, potrivit guvernatorului regional ucrainean Artiom Lisogor.

Atacul ucrainean a fost confirmat de către autorităţile de ocupaţie locale ruse agenţiei oficiale RIA Novosti, care a precizat că, în urma loviturii, s-a declanşat un incendiu, dar fără să facă victime.

Rusia a efectuat în noaptea de duminică spre luni o nouă serie de bombardamente asupra Ucrainei, apărarea antiaeriană ucraineană afirmând că a doborât o rachetă Kh-59 şi 18 dintre cele 23 de drone lansate.

Au fost vizate regiunile Herson şi Nikolaiv,

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *