30 / 07 / 2021


Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Michael Flynn, vinovat de legături cu Rusia | .News

Donald Trump / sursa: flickr home „Este marea mea onoare să anunț că generalul Michael Flynn a beneficiat de o…

De redactia , in Actualitate , at 26/11/2020

Donald Trump / sursa: flickr
home
„Este marea mea onoare să anunț că generalul Michael Flynn a beneficiat de o grațiere completă”, a scris pe Twitter președintele american care urmează să părăsească Casa Albă pe 20 ianuarie.
Michael Flynn a fost primul apropiat al președintelui condamnat în legătură cu ancheta privind suspiciunile unui acord între Moscova și echipa de campanie a miliardarului republican, în timpul alegerilor din 2016.
Această „anchetă rusă” a otrăvit primii doi ani ai mandatului lui Donald Trump, dar s-a încheiat cu absența dovezilor de colaborare.
Generalul Flynn a participat la campania victorioasă a republicanului și apoi a avut schimburi confidențiale cu ambasadorul rus la Washington, Sergei Kisliak, în decembrie 2016.
Devenit consilier de securitate națională, a fost interogat la 24 ianuarie 2017 de poliția federală, dar a ascuns aceste contacte. Curând a trebuit să demisioneze pentru că l-a mințit și pe vicepreședintele Mike Pence.
În 2017, Michael Flynn a fost de acord să pledeze vinovat de mărturie mincinoasă și să coopereze.
În luna mai, Departamentul Justiției, condus de Bill Barr, unul dintre cei mai puternici susținători ai lui Donald Trump, a decis să renunțe la acuzațiile împotriva sa, o mișcare rară când acuzatul și-a recunoscut faptele greșite.
Acestea ar fi putut fi redeschise de o nouă administrație, dar grațierea prezidențială închide definitiv dosarul.
„Această grație este nejustificată, contrară principiilor și lasă o pată suplimentară” în palmaresul lui Donald Trump, a criticat imediat democratul Jerry Nadler, care conduce comitetul judiciar al Camerei Reprezentanților.
Președintele „a fluturat această grațiere pentru a-l încuraja pe Flynn să dea înapoi promisiunea sa de a coopera cu anchetatorii federali, cooperare care ar fi putut scoate la iveală infracțiunile președintelui”, a adăugat el, denunțând „un abuz de putere, care slăbește statul de drept ”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: