25 / 09 / 2023


Tricolor pe cerul Tiraspolului. Separatiștii, supărați, l-au doborât de așa-zisa zi a lor ~ InfoPrut

Drapelul de stat al R. Moldova a planat miercuri, 2 septembrie, deasupra regiunii transnistrene, atunci când în stânga Nistrului se…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 03/09/2020

Drapelul de stat al R. Moldova a planat miercuri, 2 septembrie, deasupra regiunii transnistrene, atunci când în stânga Nistrului se sărbătorea așa-numita zi a independenței autoproclamatei republici, notează deschide.md, care a primit imagini video de la momentul lansării drapelelor prinse de baloane tricolore.

Drapelele au fost lansate din apropierea localității Slobozia, la 3 km de la Tiraspol, cu puțin timp înainte de începerea paradei militare din Tiraspol, așa încât acestea să  zboare în voie deasupra capitalei separatiste în plină sărbătoare.
Sursa citată precizează că nu se știe câte din cele opt drapele au ajuns deasupra Tiraspolului, însă autorii acțiunii susțin că o parte din ele au fost „doborâte” de către forțele separatiste.

Tiraspolul și-a declarat independența în 1990, acuzând Chișinăul că vrea să se unească cu România. Doi ani mai târziu, în regiunea din stânga Nistrului a avut loc un război în care a fost implicată direct armata rusă. Până acum, doar regiunile Nagorno-Karabah, Abhazia și Osetia de sud au recunoscut independența regiunii transnistrene, pentru că și ele se află în situații similare și nu sunt membre ONU.
Potrivit Curții Europene a Drepturilor Omului, regimul separatist se află „cel puțin sub influența decisivă a Rusiei” și „supraviețuiește grație sprijinului militar, economic, financiar și politic pe care Rusia i-l furnizează”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: