15 / 10 / 2021


Trenul Connecting Europe Express a părăsit România după un parcurs plin de festivități cu muzică și mâncare VIDEO FOTO

​Trenul special Connecting Europe Express a părăsit în acestă dimineața România pe la Curtici și va ajunge la noapte în…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 23/09/2021

​Trenul special Connecting Europe Express a părăsit în acestă dimineața România pe la Curtici și va ajunge la noapte în Polonia. Pe parcursul traseului său de 900 km trenul special cu șase vagoane a fost întâmpinat cu festivități uneori fastuoase, cum a fost cea de la Brașov unde au fost mici concerte de muzică clasică pe peronul plin de lume. La Sibiu s-a pus covorul roșu pe peron, iar în sala principală a gării a fost orchestră și masă mare.

Trenul a intrat în țară vineri dimineață, la Giurgiu și a ieșit duminică dimineață, pe la Curtici. A parcurs peste 900 km, pe ruta București – Brașov – Sibiu – Copșa Mică – Cluj – Oradea – Arad, fiind tractat aproape peste tot de două locomotive diesel, din moment ce părți mari din rețeaua CFR nu sunt electrificate.

Gara Brașov

Viteza maximă de 140 km/h a fost atinsă cu locomotivă electrică între București și Florești Prahova, dar porțiuni mari au avut limitări de 30 -40 km/h pe lungul parcurs din România.

Sibiu

La Brașov, sâmbătă dimineața, trenul a fost primit cu fast: orchestre, pian pe peron, fanfară, mâncare și șampanie, iar la plecarea trenului erau peste 200 de oameni la linia 1. A participat și comisarul european pentru Transporturi și a vorbit și primarul Brașovului.

Concert la Brașov

Trenul a ajuns la Sibiu la 13.33, fiind întâmpinat de fanfara militară și de un covor roșu întins pe peron la linie 3. Și aici a venit primarul, iar în sala mare a gării Sibiu a fost pusă masă mare și un ansamblu folcloric cânta, iar deasupra lor,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: