19 / 01 / 2022


Trei probleme ale agriculturii ignorate în 2020, care trebuie rezolvate în 2021

Sebastiano Stoppa, directorul administrativ al Emiliana West Rom din Dudeștii Vechi, în județul Timiș, care exploatează 12.000 de ha, atrage…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri , at 16/01/2021

Sebastiano Stoppa, directorul administrativ al Emiliana West Rom din Dudeștii Vechi, în județul Timiș, care exploatează 12.000 de ha, atrage atenția că agricultura românească se confruntă cu trei mari probleme, care trebuie rezolvate în 2021, pentru a nu se agrava, fiindcă au fost ignorate în 2020. 1.Înființarea a trei burse de cereale – una în Constanța, una în Râmnicul Vâlcea și una în Timișoara. 2. Dezvoltarea unui sistem de irigații eficient în toate regiunile agricole ale României. 3. Introducerea urgentă a normelor metodologice la legea vânzării și cumpărării terenurilor agricole, fiindcă există o blocare a comasării parcelelor din luna noiembrie și acest lucru dăunează grav bunului mers al agriculturii.

De ce este nevoie de trei burse ale cerealelor?

”În România trebuie înființate cât mai urgent trei burse de cereale. Una în Constanța, prin care să se vândă cerealele în străinătate, una în Timișoara, pentru zona de vest și una prin centrul țării, să zicem în Râmnicul Vâlcea, care să fie utilizată pentru valorificarea grâului pentru panificație. Iată că am ajuns la 31 de ani de la revoluție și încă nu există un preț clar la cereale, după care fermierul să se orienteze și să știe exact ce are de făcut. Cel mai mult are de suferit agricultorul mic”, este de părere Stoppa. Portul Constanța este prea departe de fermierii din Transilvania, Banat și Moldova și nu îi poate ajuta prea mult. De aceea, Stoppa militează pe înființarea de burse de cereale pe zone, așa cum există și în Italia, fiindcă este foarte dificil ca un fermier din Maramureș, Cluj sau Timiș să vină să își vândă grâul și porumbul la Constanța. ”Nu e funcționabil acest sistem, fiindcă transportul este foarte costisitor. Dăunează bunul mers al agriculturii în România. Prin urmare, cei mai mulți fermierii din zona de vest a României își vând produsele direct în țările din Occident.

 » sursa:ziuadevest.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: