22 / 06 / 2021


Trebuie să creștem investițiile publice. Urgent! – CRITICII.RO

Investițiile realizate de către administrația publică au fost în ultimile 12 luni la cotele cele mai scăzute din ultimii zece…

De redactia , in Opinii , at 21/03/2021

Investițiile realizate de către administrația publică au fost în ultimile 12 luni la cotele cele mai scăzute din ultimii zece ani. Guvernul României pare să fie într-un interimat deja permanentizat. Nimeni nu face nimic cu gândul că va sta acolo doar câteva luni, toată lumea este pusă pe fugă și pe furat.
Ne apropiem deja de luna martie și România nu are buget după care să funcționeze. Ce înseamnă acest lucru? Că nu se pot porni investiții noi, cele vechi suferă întârzieri mari la plată, iar administrațiile locale funcționează în regim de avarie. În acest ritm mai devreme de luna mai nu se vor aproba bugetele la nivel local, deci abia prin iunie reîncep plățile și se poate da drumul la noi licitații.
Bani ar fi și dacă nu sunt ar trebui să fie printați, dar numai pentru investiții, pentru ca ei să fie rulați de câteva ori în economia reală, astfel încât efectul inflației să nu fie proporțional cu cel cauza de introducerea de monedă suplimentară în economie.
România nu este o țară ce trebuie să funcționeze cu un deficit buget de 1-3% și asta pentru că avem nevoie de dezvoltare. Important este ca acest deficit să nu fie generat de creșterea nejustificată a salariilor din administrația publică, de angajări suplimentare pe bază de clientelă politică.
De ce ne impun alții acești deficit? Deoarece ei au surplus de bani și preferă să existe state care să îl preia sub formă de împrumuturi. Cîțu, ce nu a reușit să își administreze eficient propriile împrumuturi, cele personale, a fost pus să repete scena la un nivel mai mare.
România are nevoie de bani pentru autostrăzi, spitale, școli. Sute de unități de învățământ mai au încă grupuri sanitare în afara clădirii și nu oferă condiții decente de funcționare.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: