23 / 06 / 2021


Tratamentul AstraZeneca împotriva diabetului nu este eficient pentru a trata pacienții cu forme grave de COVID

* compania AstraZeneca a anunțat că tratamentul său dezvoltat împotriva diabetului, Farxiga, nu este eficient pentru a trata pacienții cu…

De redactia , in Actualitate , at 13/04/2021

* compania AstraZeneca a anunțat că tratamentul său dezvoltat împotriva diabetului, Farxiga, nu este eficient pentru a trata pacienții cu forme gravă de COVID-19, potrivit primelor rezultatele ale unor teste clinice, informează AFP, preluată de Agerpres

Testele clinice asupra Farxiga „nu au atins nivelul statistic suficient” pentru a preveni mortalitatea, explică grupul suedezo-britanic într-un comunicat.
Acestea sunt primele rezultate ale unor teste clinice din faza a 3-a realizate pe un eșantion de 1.250 de persoane, în colaborare cu institutul american specializat în boli cardio-vasculare Saint Luke’s Mid America.
Obiectivul era de a evalua eficiența Farxiga asupra unor pacienți spitalizați cu COVID-19 și care riscă să dezvolte complicații, în special cei care prezintă deja alte patologii, precum hipertensiunea, diabetul sau boli de inimă sau de rinichi.
Rezultatele complete ale testelor vor fi dezvăluite în luna mai.

Perioadă nefastă pentru AstraZeneca
Acesta este un nou eșec pentru AstraZeneca, al cărui vaccin împotriva COVID-19 suscită multe semne de întrebare, în special cu privire la posibile efecte secundare cum sunt cheagurile de sânge, notează AFP.
Unele țări au oprit utilizarea vaccinului, în timp ce altele au fixat alte limite de vârstă. De exemplu, acest vaccin este rezervat celor peste 30 de ani în Regatul Unit, unde a fost utilizat în masă.
De asemenea, este perturbată distribuirea serului, care înregistrează în mod regulat întârzieri, cum s-a întâmplat săptămâna trecută și în Uniunea Europeană.
AstraZeneca mai dezvoltă un tratament prin anticorpi împotriva COVID-19, ultimele teste fiind în curs la nivel mondial.
Guvernul american a finanțat dezvoltarea acestui medicament și grupul prevede să furnizeze în acest an în SUA până la 700.000 de doze.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: