20 / 09 / 2021


Tramvai deraiat din cauza unui șofer iresponsabil

* luni, în jurul orei 13.00, tramvaiul 4672, care circula pe traseul 22 (Radu Negru-Dorobanți-Vidin și retur) a fost acroșat…

De redactia , in Actualitate , at 14/09/2021

* luni, în jurul orei 13.00, tramvaiul 4672, care circula pe traseul 22 (Radu Negru-Dorobanți-Vidin și retur) a fost acroșat la plecarea din stație de șoferul unei autoutilitare, care a fugit de la locul accidentului * asta în condițiile în care tramvaiul avea prioritate * șoferul iresponsabil a rupt oglinda retrovizoare a tramvaiului și l-a împins de pe șine, spre refugiul de pietoni, însă, din fericire, nimeni nu a fost rănit * circulația pe linia de tramvai a fost restabilită după o oră

Accident la intersecția Șoseaua Buzăului cu Strada Grigore Alexandrescu, cu implicarea unui tramvai și a unei autoutilitare. Rezultatul: ambele vehicule au suferit avarii, însă tramvaiul a fost dat jos de pe linie, atât de puternic a fost impactul, iar șoferul autoutilitarei a dat pur și simplu înapoi și a fugit de la locul accidentului. Din păcate, spun martorii, în vălmășeala creată – tramvaiul tocmai ce plecase din stație – vatmanul nu a reușit să rețină numărul de telefon al autoutilitarei, însă autoritățile erau, ieri, la fața locului și efectuau cercetări.
Incidentul s-a petrecut în jurul orei 13.00. În acel moment, tramvaiul cu numărul 4672, care venea dinspe Depoul Radul Negru și care circula pe traseul 22 (Radu Negru-Dorobanți-Vidin și retur) tocmai ce plecase din stația de la “Covoare”, după ce luase călători. Brusc, toți cei din tramvai au simțit o zmucitură, iar tramvaiul aflat în mișcare a sărit pur și simplu de pe șinele vechi, spre dreapta, către refugiul de pietoni. Din fericire, nu se mai afla nimeni în stația de tramvai, iar mastodontul de metal s-a oprit la timp.
Martorii spun că, în momentul în care tramvaiul se pregătea să plece din stație, șoferul unei autoutilitare a intrat brusc de pe Șos. Buzăului către fosta Fabrică de Covoare (Strada Grigore Alexandrescu) deși tramvaiul era cel care avea prioritate, acroșându-l pe acesta. Ieri, la fața locului, se puteau observa cu ușurință distrugerile provocate tramvaiului. Dar și conducătorul auto iresponsabil lăsase destule urme pe asfalt, înainte să se facă nevăzut.
Circulația pe traseul 22 a fost restabilită în jurul orei 14.00, după ce tramvaiul deraiat a fost ridicat cu o macara aparținând companiei de transport public de călători și așezat la loc pe șine. Conducerea SC Braicar SA Brăila ne-a confirmat, ieri, incidentul, precizând, totodată, că tramvaiele care veneau dinspre oraș au făcut cale-ntoarsă la curba de la Monument, iar distanța de la Monument și până la Stațiunea Lacu Sărat-Combinat a fost asigurată de un autobuz al companiei.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: