19 / 01 / 2022


Tot mai multe virusuri vor apărea în următorii ani

Omenirea se confruntă cu un număr necunoscut de virusuri noi și potențial fatale care provin din pădurile tropicale africane, potrivit…

De redactia , in Magazin , at 24/12/2020

Omenirea se confruntă cu un număr necunoscut de virusuri noi și potențial fatale care provin din pădurile tropicale africane, potrivit profesorului Jean-Jacques Muyembe Tamfum, care a contribuit la descoperirea virusului Ebola în 1976 și de-atunci s-a aflat în prima linie pentru depistarea de noi agenți patogeni, scrie Digi24.

„Suntem acum într-o lume în care vor apărea noi agenți patogeni, iarasta este o amenințare pentru umanitate”, a declarat Muyembe Tamfum.

Ca tânăr cercetător, Muyembe a prelevat primele probe de sânge de la victimele unei boli misterioase care provoca hemoragii și a ucis aproximativ 88% dintre pacienți și 80% din personalul medical de la spitalul din Yambuku, când a fost descoperită boala. Fiolele de sânge au fost trimise în Belgia și SUA, unde oamenii de știință au descoperit un virus în formă de vierme. Ei l-au numit „Ebola”, după râul aflat în apropiere de focarul din țara care atunci era cunoscută sub numele de Zair.

Identificarea Ebola s-a bazat pe un lanț care a legat cele mai îndepărtate cotloane ale pădurilor tropicale africane de laboratoarele de înaltă tehnologie din vest.

Acum, Occidentul trebuie să se bazeze pe oamenii de știință africani din Congo și din alte părți care să acționeze în timp util împotriva bolilor viitoare.

În orașul Ingende din Congo, teama apariției unui virus nou, mortal, a rămas actuală, în contextul în care o pacientă a ajuns la spital cu simptome asemănătoare celor date de Ebola, însă testele arată că este vorba de o altă boală, necunoscută până acum.

Vorbind exclusiv pentru CNN din capitala Kinshasa, Muyembe a avertizat că multe alte boli zoonotice – cele care se transmit de la animale la oameni – vor veni.

Febra galbenă, diferite forme de gripă, rabia, bruceloza și boala Lyme se numără printre bolile care se transmit de la animale la oameni,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: