23 / 04 / 2024


Topul celor mai bune universități din România și din R. Moldova în anul 2023 ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 16/02/2024

O universitate din R. Moldova și 30 din România se află pe lista instituțiilor academice care s-au preocupat de cercetare și inovare la nivel mondial. Clasamentul internațional a fost realizat de SCImago Institutions Rankings (SIR), pentru anul 2023.
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este cea mai bine clasată dintre instituţiile de învăţământ superior din România, fiind pe locul 3138 la nivel global. În top 3 se află și Universitatea Politehnica din București (locul 3219) și Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca (locul 3255).
Pe de altă parte, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova este unica instituție de învățământ superior din R. Moldova ce se regăsește în acest clasament. Universitatea se poziționează pe locul 3898 la nivel global printre cele 4533 de instituții de învățământ superior și pe locul 324 printre cele 439 de universități din Europa de Est incluse în acest clasament.
Instituţiile sunt ierarhizate în funcţie de trei seturi diferite de indicatori ce se bazează pe măsurarea performanţelor de cercetare, inovare şi a relevanţei rezultatelor publicate. SCImago Institutions Rankings (SIR) este o clasificare a instituţiilor de învăţământ superior şi de cercetare-dezvoltare din întreaga lume, realizată din datele înregistrate în baza internaţională SCOPUS.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *