28 / 01 / 2022


Tinerii români talentați, la Festivalul Propatria ~ InfoPrut

Festivalul Internaţional Propatria-Tinere talente româneşti se va desfășura pentru prima dată online. Ediţia  X-a, aniversară, îşi propune să facă o retrospectivă…

De redactia , in Magazin , at 19/11/2020

Festivalul Internaţional Propatria-Tinere talente româneşti se va desfășura pentru prima dată online. Ediţia  X-a, aniversară, îşi propune să facă o retrospectivă a festivalului de la începuturile sale până astăzi, să readucă în memoria colectivă, din ţară şi din diaspora, talentul şi implicarea artiştilor români din afara graniţelor ţării în menţinerea vie a culturii româneşti peste hotarele ţării şi rolul lor de ambasadori culturali şi de imagine ai României. 

Festivalul Internaţional Propatria – Tinere talente româneşti a fost iniţiat în 2011 cu scopul de a identifica, valoriza şi sprijini excelenţa în rândul românilor rezidenţi în Italia şi în general în străinătate.
Urmărind să deschidă prin artă graniţele diversităţilor culturale, să construiască punţi interculturale de comunicare, Festivalul Internaţional Propatria – Tinere talente româneşti a găzduit în cei 10 ani de viaţă peste 55 de evenimente, concerte de muzică clasică, expoziţii, prezentări de film şi piese de teatru şi a premiat în Gala premiilor de excelenţă peste 300 de tineri din toată lumea precum şi mari personalităţi culturale sau sportive.
Începând cu anul 2013, când festivalul a căpătat valenţa internaţională, pe scena sa au urcat artişti consacraţi sau tinere talente din Franţa, Austria, SUA, Belgia, Spania, Olanda, Germania, Italia, Republica Moldova, SUA, Anglia, România, mulţi dintre aceştia fiind premiaţi cu Trofee PROPATRIA, cu Premii de Excelentă sau burse de studiu.
Potrivit organizatorilor, participarea tinerilor din mai multe state reprezentative pentru diaspora română a condus la o mai bună cunoaştere a României culturale în ţările de reşedinţă ale acestora, o apreciere pozitivă în continuă creştere a valorilor culturale ale poporului român şi respectiv reconsiderarea şi aprecierea la adevărată lor valoare a românilor de pretutindeni şi a ţării lor de origine.
Programul Festivalului:

Concert inaugural Mara Dobrescu, pian – Franţa, Director Artistic al Festivalului. Data: 20/11/2020, ora 19:00 transmisie online – înregistrare realizată la  Théâtre du Ranelagh,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: