15 / 06 / 2024


Tentativă de asasinat asupra premierului slovac: Intervenţia chirurgicală a decurs bine

By redactia , in Internațional , at 16/05/2024

Tentativă de asasinat asupra premierului slovac: Intervenţia chirurgicală a decurs bine
Premierul slovac Robert Fico, aflat în stare „critică” după ce a fost rănit miercuri de mai multe gloanţe a suferit o intervenţie chirurgicală care a decurs bine, a declarat viceprim-ministrul Tomas Taraba pentru BBC, relatează joi AFP, citat de agerpres.ro.
„Cred că va supravieţui în cele din urmă”, a declarat Tomas Taraba, potrivit căruia operaţia a decurs bine. „El nu se află într-o situaţie care să-i ameninţe supravieţuirea în acest moment”, a precizat el.
Anterior, ministrul de Interne Matus Sutaj Estok indicase, într-o conferinţă de presă, că a fost informat de medici că premierul se afla „într-o stare critică”.
CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara a început prigoana împotriva vânzătorilor din piețele agroalimentare (foto/video)
Potrivit ministrului Apărării, Robert Kaliniak, care s-a deplasat la spitalul unde a fost operat premierul, acest atentat este „un atac politic” la care va trebui să „reacţionăm în consecinţă”.
Premierul social-democrat slovac Robert Fico a fost rănit în abdomen prin împuşcare miercuri, în plină stradă, după o reuniune guvernamentală desfăşurată în afara capitalei Bratislava, în oraşul Handlova. Un suspect în vârstă de 71 de ani a fost arestat la faţa locului, potrivit presei locale. Acesta a tras patru sau cinci focuri de armă asupra premierului.
Sursa foto: Robert Fico/Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *