23 / 01 / 2022


Tensiuni militare între China și Taiwan | .News

Tensiuni militare grave intre Taiwan si China După ce a zdrobit rezistența împotriva guvernării sale din Hong Kong, China se…

De redactia , in Actualitate , at 10/12/2020

Tensiuni militare grave intre Taiwan si China
După ce a zdrobit rezistența împotriva guvernării sale din Hong Kong, China se îndreaptă împotriva Taiwanului cu tactici neregulate menite să epuizeze armata insulei, care nu ar fi, în mod normal în stare să facă față amenințării, scrie Reuters.
Nu este clar cum va răspunde noua administrație Biden.
La câteva luni după eliminarea unei provocări populare la adresa guvernării sale din Hong Kong, China se îndreaptă către o țintă cu miză și mai mare: Taiwanul autoguvernat. Insula se luptă într-un conflict cu China de zeci de ani și, în anumite privințe, acea bătălie a început acum.
Nu este ultima ciocnire titanică de care Taiwan se temea de multă vreme, trupele chineze asaltând plajele. În schimb, Armata Populară de Eliberare, armată chineză cu două milioane de oameni, a lansat o formă de război în „zona gri”. În acest tip neregulat de conflict, care se oprește în afara unui război efectiv, scopul este de a supune dușmanul prin epuizare.
Beijingul desfășoară valuri de incursiuni amenințătoare din aer în timp ce țintește tacticile de presiune existente pentru a eroda voința taiwaneză de a rezista, spun actualii și foștii ofițeri militari din Taiwan și din SUA. Zborurile, spun ei, completează exercițiile de aterizare amfibie, patrulele navale, atacurile cibernetice și izolarea diplomatică.
Riscul conflictului este acum la cel mai înalt nivel din ultimele decenii. Avioanele PLA zboară amenințător către spațiul aerian din jurul Taiwanului aproape zilnic. Începând cu jumătatea lunii septembrie, avioanele de război chineze au zburat în peste 100 dintre aceste misiuni, potrivit unei compilări Reuters a datelor de zbor extrase din declarațiile oficiale ale Ministerului Apărării Naționale din Taiwan. Datele arată că, în perioadele în care tensiunea politică este maximă, peste vârful strâmtorii Taiwanului, China trimite mai multe avioane, inclusiv unele dintre cele mai puternice bombardiere.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: