18 / 06 / 2021


Tensiuni între coaliția de guvernare pe tema bugetului. USR amenință că nu votează bugetul pe 2021

Pe fondul tensiunilor din coaliția de guvernare, miniștrii USR avertizează că nu vor vota bugetul pe 2021. Aceștia sunt nemulțumiți…

De redactia , in Actualitate , at 11/02/2021

Pe fondul tensiunilor din coaliția de guvernare, miniștrii USR avertizează că nu vor vota bugetul pe 2021. Aceștia sunt nemulțumiți de sumele alocate pentru ministerele pe care le conduc.

Ministerele conduse de USR, printre care se numără Ministerul Dezvoltării, Ministerul Sănătății și Ministerul Transporturilor, vor primi mai puțini bani decât sperau liderii alianței.

Potrivit informațiilor, coaliția de guvernare nu reușește să ajungă la un consens privind Legea Bugetului de stat. În timp ce USR-iștii sunt nemulțumiți de sumele alocate, premierul Cîțu refuză să majoreze bugetele alocate acelor ministere.

„Bugetul este o provocare pentru orice coaliţie, mai ales că suntem oameni politici. Am spus clar care sunt criteriile de la care pornim cu bugetul pe anul acest – fără risipa banului public. V-am dat câteva exemple – cheltuielile de personal s-au dublat în 4 ani de zile şi nu cred că performanţa celor care dublează în administraţie publică s-a dublat în această perioadă. De aceea în acest an am vorbit de câteva reforme. Una dintre reforme este o reaşare a legii salarizării unitare, în care să legăm veniturile celor din administraţia publică de performanţă”, a declarat premierul Florin Cîţu.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: