21 / 05 / 2022


Tătaru: Cred că nimeni nu este pregătit să facă experimente cu copiii şi cu profesorii | .News

Nelu Tătaru (sursa: YouTube) „Cred că nimeni nu este pregătit să facă experimente cu copiii şi cu profesorii”- așa a…

De redactia , in Actualitate , at 14/09/2020

Nelu Tătaru (sursa: YouTube)
„Cred că nimeni nu este pregătit să facă experimente cu copiii şi cu profesorii”- așa a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru la televizunea Digi24 unde i-a îndemnat pe elevi și profesori să respecte regulile de protecție împotriva coronavirusului în școli.
„Noi nu am discutat de curaj, am discutat de precauţii. În condiţiile în care vom vedea că avem o transmitere comunitară scăzută, că avem toate condiţiile încât să putem avea şi distanţare, în care putem să fim siguri că se respectă regulile de igienă, în care să putem fi siguri că există şi dezinfectantul, în care putem fi siguri că cineva urmăreşte aceste activităţi, ne gândim. Dar, în acest moment, nu suntem în situaţia să putem lăsa libertatea (…). Nu. Sunt nişte reguli pe care trebuie să le menţinem: masca, distanţarea, dezinfectantul. Haideţi să păstrăm aceste reguli. Cred că nimeni nu este pregătit să facă experimente cu copiii şi cu profesorii”, a spus Tătaru la Digi 24.
Nelu Tătaru a mai afirmat că nu va lăsa obligația privind purtarea maștii sau cântatul la orele de muzică la latitudinea școlilor- precum în landul Baden-Württemberg din Germania. Acesta a declarat că, până acum, la noi în ţară, respectarea regulilor a dus la „rezultate bune şi ne ajută să trecem peste acest moment pandemic”.
„Mă repet. Nu facem experimente. Ne-am asumat ca minister, ca guvern, ca administraţie să trecem de această pandemie şi să trecem cu cât mai puţine îmbolnăviri şi cu cât mai puţine victime. Nu ştiu dacă cineva îşi poate permite – Guvernul României nu – să facă experimente în acest moment. În acest moment avem nişte reguli impuse de Institutul Naţional de Sănătate Publică, nişte ordine comune Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii pe care toţi într-un parteneriat suntem obligaţi să le respectăm”,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: