22 / 09 / 2021


Tătaru: Acum asimptomaticii refuză externarea | .News

Nelu Tătaru (sursa: Youtube) Asimptomaticii refuză acum externarea după ce au văzut evoluția noului coronavirus- a declarat ministrul sănătății, Nelu…

De redactia , in Actualitate , at 18/08/2020

Nelu Tătaru (sursa: Youtube)
Asimptomaticii refuză acum externarea după ce au văzut evoluția noului coronavirus- a declarat ministrul sănătății, Nelu Tătaru, după vizita la spitalul Covid de la Oradea. Tătaru a afirmat că numărul de infectări nu ar fi crescut și România nu ar fi treut prin „ a doua cocoașă” dacă s-ar fi respectat măsurile după relaxarea din 15 mai.
„Am văzut a doua cocoașă, a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val. În condițiile în care avem un număr mare de cazuri, avem și o adresabilitate și o încărcare pe terapie intensivă. Terapia intensivă este segmentul sanitar care trepidează la un moment dat: am plecat cu un număr limitat de paturi bine dotate, acum avem 1.034 paturi complet utilate, 473 cazuri la ATI. Este momentul pe care-l putem gestiona, dar nu lăsăm doar în baza corpului medical”, a spus ministrul sănătății.
El a adăugat: „Când am făcut măsuri de relaxare, începând din 15 mai, le-am făcut în baza unei scăderi a numărului de cazuri. În măsura în care se respectau aceste reguli, nu trebuia să trăim a doua cocoașă”.
Nelu Tătaru a mai afirmat și că acum medicii se confruntă cu un val de asimptomatici care refuză să se externeze după ce au văzut evoluția bolii, deși, în primă fază, aceștia refuzau să fie internați.
Cu privire la o simplificare a procedurii de donare a plasmei, ministrul sănătății a răspuns că „sunt în lucru anumite metodologii, dar o recoltare de plasmă nu este un act banal, impune teste suplimentare”, făcând referire la testarea donatorilor, dar și a persoanelor care sunt în stare gravă și au nevoie de acest tratament.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: