19 / 06 / 2021


Tată a doi copii, fostul city manager al Oradiei, Dacian Palladi, a protestat de unul singur la Prefectură, cerând ca elevii să poată face în continuare cursuri online (FOTO/VIDEO)

Primul orădean care s-a autoizolat cu familia în casă încă înainte de decretarea stării de urgenţă, în februarie 2020, a…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 30/01/2021

Primul orădean care s-a autoizolat cu familia în casă încă înainte de decretarea stării de urgenţă, în februarie 2020, a organizat un miting autorizat la Prefectură, pe care l-a susţinut de unul singur, pentru a cere ca, după preconizata reluare a şcolii faţă în faţă, părinţii şi elevii să poată opta pentru cursurile online, ca să reducă riscul infectării cu Covid.

La finalul protestului, Dacian Palladi – consultant în afaceri, fost viceprimar, fost city manager al Oradiei – a fost invitat de prefectul Dumitru Ţiplea la o discuţie pe această temă.

În buclă

La ora 11 fix, înarmat cu o portavoce, orădeanul Dacian Palladi a „ocupat” Parcul Traian şi a început să scandeze singura revendicare pe care a avut-o.

„În condiţii de pandemie, familiile trebuie să aibă ultimul cuvânt în ceea ce priveşte asumarea riscului epidemiologic cu privire la membrii săi. Decizia trimiterii la şcoală trebuie să aparţină părinţilor, aceştia trebuie să aibă opţiunea de a alege şcoala online, fără alte condiţionalităţi. Copiii noştri şi familiile noastre nu sunt şi nu pot face obiectul experimentelor politice”, a repetat Palladi la portavoce, în buclă, de câteva zeci de ori.

El a atras atenţia că, în condiţiile în care „numărul persoanelor infectate este mai mare decât numărul persoanelor testate şi diagnosticate din raportările oficiale”, este o măsură de precauţie ca elevii, chiar şi după preconizata redeschidere fizică a şcolilor, cu începere din 8 februarie, să aibă posibilitatea de a asista la cursuri prin intermediul dispozitivelor electronice, la care lecţiile să fie transmise în direct din sălile de clasă.

„Pentru ca riscul infectării să fie redus cât de mult este posibil, copiii ar trebui să meargă la şcoală doar pentru a susţine teste şi examene”, a spus Dacian Palladi.

La invitaţia prefectului

Orădeanul şi-a exprimat opiniile şi revendicarea preţ de fix 30 de minute,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: