18 / 06 / 2021


Sute de militari din NATO, instruiți în Marea Neagră, sub comanda Forţelor Navale Române ~ InfoPrut

Peste 700 de militari români şi străini participă la primul exercițiu multinațional întrunit din anul 2021, desfășurat în Marea Neagră….

De redactia , in Actualitate Internațional , at 25/02/2021

Peste 700 de militari români şi străini participă la primul exercițiu multinațional întrunit din anul 2021, desfășurat în Marea Neagră. Aceștia vor utiliza 13 nave militare, nouă aparate de zbor, o autospecială de intervenţie pirotehnică şi un robot subacvatic telecomandat, informează un comunicat al Marinei române, potrivit TVR Moldova.

Exerciţiul „Poseidon 21”, organizat de Forțele Navale Române în perioada 26 februarie-6 martie, este cuprins în Programul NATO de instruire multinaţională consolidată/ întrunită, un concept complex, destinat instruirii forţelor Aliate, care a fost propus de România la Summit-ul NATO de la Varşovia, în anul 2016, pentru întărirea măsurilor de securitate pe flancul sud-estic european, precum şi pentru a asigura prezenţa continuă a forţelor Aliate în regiunea Mării Negre, scrie Calea Europeană.
Deschiderea Exerciţiului multinaţional „Poseidon 21” este planificată sâmbătă, 27 februarie, ora 11,00, la Terminalul Pasageri din portul Constanţa.
Comandamentul Flotei din Constanţa conduce activităţile de instruire planificate pe mare, pe uscat şi în aer, în care sunt integrate forţe şi mijloace din Bulgaria, Franţa, Grecia, România, Spania, Statele Unite ale Americii şi Turcia. „Poseidon 21” are un grad de complexitate ridicat şi urmăreşte utilizarea optimă a capabilităţilor NATO pentru consolidarea capacităţii de reacţie rapidă a Alianţei, în contextul schimbărilor continue ale mediului de securitate regional.
Scenariul exerciţiului cuprinde secvenţe intrunite de luptă împotriva ameninţărilor subacvatice, în care vor fi aplicate proceduri operaţionale NATO de cercetare hidrografică, de identificare şi neutralizare a minelor marine şi a dispozitivelor explozive improvizate, secvenţe combinate de luptă împotriva aviaţiei inamice, a navelor de suprafaţă şi a submarinelor, precum şi manevre de remorcare a unei nave avariate, de reaprovizionare pe mare şi de acordare a primului ajutor.
În zona terestră, este planificată o secvenţă interdepartamentală, prin aplicarea unei proceduri operaţionale de acţiune, comună MApN-MAI, pentru situaţia producerii unei explozii la o construcţie hidrotehnică din zona litoralului românesc.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: