19 / 06 / 2021


Suferinţele unui popor condus de STRĂINI

Institutul Matei Balş din Capitală este cel mai vechi spital de boli infecţioase din România şi este prima unitate sanitară…

De redactia , in Internațional , at 22/03/2021

Institutul Matei Balş din Capitală este cel mai vechi spital de boli infecţioase din România şi este prima unitate sanitară de stat certificată ISO 9001/2000 pentru calitatea serviciilor oferite.

În ultima vreme, numele Institutului a fost asociat cu cele mai mari investiţii şi cu cei mai mari specialişti care fac dovada unui grad ridicat de profesionalism. Cel puţin aşa era prezentată imaginea acestui spital opiniei publice, întocmai ca la raportările cincinale făcute în vremea comunismului.

Pentru mine este doar o clădire veche, cu un gard meschin, de numele căreia s-a agăţat un individ la fel de anacronic din punct de vedere profesional, Streinu-Cercel, “specialistul” care ne-a ţinut la curent cu evoluţia epidemiilor şi pandemiilor, cea de Covid 19 găsindu-l mai mult pe la televiziuni şi în campanie electorală, acelaşi Streinu Cercel şi cei care îi ţineau trena fiind cei care ne prezentau cu reguralitate măreţia realizărilor sale la “Matei Balş”, astfel încât acest personaj aproape că a devenit un demiurg epidemiologic, ulterior dovedindu-se că îşi făcea doar o campanie de imagine şi, mai târziu, campanie electorală.

Despre achiziţiile dubioase făcute de Streinu-Cercel presa a vorbit în mai multe rânduri, însă dezvăluirile presei rămân fără niciun ecou în epoca procurorilor care au închis ochii la dezastrul care a atins spitalele româneşti. Despre şpagă ca mod de viaţă, despre achiziţiile cu dedicaţie, despre furtul de echipamente şi medicamente din spitale nimeni nu are habar, pentru procurori aceste aspecte nu fac obiectul activităţii lor. 

Zilnic mass-media prezintă cazuri înfiorătoare ale unor oameni lăsaţi să moară pe holurile spitalelor,  neglijenţe grave, conflicte de interese, mărturii ale şpăgilor fără de care nu ai drept de viaţă şi, cu toate acestea, nu am auzit despre o situaţie în care poliţia sau parchetul să se fi autosesizat. Într-o unitate spitalicească precum Institutul Matei Balş şi cu specificul acesteia,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: