28 / 01 / 2022


Suceava: George Simion, alături de transportatorii de marfă. Aceștia acuză factorii decizionali că vor să le închidă firmele

Distribuie acest articol! George Simion este alături de transportatorii de marfă, care anunță proteste și îngreunarea circulaţiei pe mai multe…

De redactia , in Magazin , at 18/06/2021

Distribuie acest articol!
George Simion este alături de transportatorii de marfă, care anunță proteste și îngreunarea circulaţiei pe mai multe drumuri, începând din această după-amiază, vineri, 18 iunie.
„Sunt puse la pământ firmele de transport românești, nu se mai dorește ca acestea să existe”, precizează liderul AUR.
Protestul vine ca urmare a controalelor ANAF, care consideră că diurna şoferilor de camioane de la firmele româneşti trebuie impozitată. Firmele de transport marfă sunt nemulţumite şi de intenţia Ministerului Transporturilor de a modifica modul de calcul al taxei de drum – rovinieta. Aceasta ar urma să se plătească la kilometru şi în funcţie de norma de poluare şi nu raportat la perioadă, aşa cum este acum. Această schimbare este prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, Augustin Hagiu:
„Manifestare pe durată determinată a unei nemulțumiri dublate și de alte aspecte care nu au ținut cont de dialogul cu piața de transport, apropo de PNRR și ceea ce ni se pregătește, adică taxă de drum deînmulţit cu 10 pe drumurile astea de mizerie pe care circulăm și suntem în situația în care, în fața unui abuz, nu poţi să ai altă reacție decât să te manifeşti în speranța că factorii decizionali superiori vor fi sensibilizați”.

Distribuie acest articol!

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: