23 / 01 / 2022


SUA vor înregistra peste 3 milioane de decese într-un singur an | .News

sursa: max pixel Acesta este cel mai mortal an din istoria SUA, cu numărul de decese așteptat să depășească 3…

De redactia , in Actualitate , at 23/12/2020

sursa: max pixel
Acesta este cel mai mortal an din istoria SUA, cu numărul de decese așteptat să depășească 3 milioane pentru prima dată, din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit Associated Press.
Datele finale privind mortalitatea pentru acest an nu vor fi disponibile timp decateva  luni. Numerele preliminare sugerează că Statele Unite sunt pe cale să înregistreze peste 3,2 milioane de decese anul acesta, sau cu cel puțin 400.000 mai multe decât în 2019.
Decesele din SUA cresc majoritatea anilor, deci este de așteptat o creștere anuală a numărului de decese. Dar cifrele din 2020 se ridică la un salt de aproximativ 15% și ar putea crește odată cu contabilizarea tuturor deceselor din această lună.
Aceasta ar marca cel mai mare salt procentual de un an din 1918, când zeci de mii de soldați americani au murit în Primul Război Mondial și sute de mii de americani au murit în pandemie de gripă. Decesele au crescut cu 46% în acel an, comparativ cu 1917.
COVID-19 a ucis mai mult de 318.000 de americani și numără. Înainte de a apărea, existau motive să fim plini de speranță cu privire la tendințele mortalității din SUA.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: